A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

ΕΞΑΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΤΣΙ ΚΟΥΝΓΚ (qigong)

ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΗ ΤΗΣ ΑΜΟΡΓΟΥ 5 – 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010
Με τον Παναγιώτη Κονταξάκη, Master του Τσι Κουνγκ, του Ται τσι τσουάν και της εσωτερικής γιόγκα Τάο. Εμπειρία σε Ελλάδα και εξωτερικό 27 χρόνια.

ΤΣΙ ΚΟΥΝΓΚ, ΜΙΑ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΤΗ ΖΩΤΙΚΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΝΟΥ – ΑΝΑΠΝΟΗΣ. ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΦΟΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΑ ΑΓΑΘΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ

ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ :

Ειδικές ασκήσεις για την εξισορρόπηση, την καλλιέργεια και την ανάπτυξη της ζωτικής μας δύναμης από την παράδοση του Τάο και της Κινέζικης Ιατρικής. Μέσω αυτών των ασκήσεων ο ασκούμενος επανατροφοδοτείται ψυχικά και σωματικά από την ενέργεια της φύσης. Μία διαδικασία απαραίτητη ιδιαίτερα για τους κατοίκους των μεγαλουπόλεων, οι οποίοι ζουν σε εξαντλητικούς ρυθμούς.

Το κτίσιμο της σχέσης με τα στοιχεία της φύσης. Πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουμε ότι τα στοιχεία που συνθέτουν την ύπαρξή μας δεν είναι άλλα από τα στοιχεία της γης και του ουρανού. Σε αυτά οφείλεται η ύπαρξή μας και μόνο η αρμονική συνύπαρξη με αυτά μπορεί να διασφαλίσει την ποιότητα στη ζωή μας.

Ασκήσεις μακροζωίας, που σκοπό έχουν να βοηθήσουν στην βαθύτερη κατανόηση του δώρου της ζωής.

Ασκήσεις διαλογισμού, που οδηγούν σε εσωτερική απελευθέρωση και αφύπνιση. Η ηρεμία είναι ο βασικότερος παράγοντας συσσώρευσης της ενέργειας. Μόνο σε κατάσταση ηρεμίας μπορεί κάποιος να έχει διαύγεια και συνεπώς να κατανοήσει και να εκτιμήσει καλύτερα, αλλά και να επικοινωνήσει ουσιαστικότερα με τον εσωτερικό του κόσμο και τους γύρω του.

Ασκήσεις εναρμόνισης του Γιν και του Γιανγκ, που εξασφαλίζουν στον ασκούμενο την ιδανικότερη φόρμα.

Ασκήσεις διεύρυνσης της συνείδησης και εξερεύνησης των ορίων της, στην προσέγγιση των οποίων πολύ συχνά όλοι εμποδιζόμαστε από την πλάνη.

Ασκήσεις που θα τονώσουν τον εγκέφαλο, θα ξεκουράσουν την καρδιά, θα καθαρίσουν το μυαλό, θα διώξουν την ακαμψία στους μύες και τις αρθρώσεις, θα ανακουφίσουν και οξυγονώσουν την κυκλοφορία στο αίμα σας, γιατί όλα αυτά είναι απαραίτητα για να λειτουργείτε στο μέτρο που αρμόζει και να αποδίδετε καλύτερα σωματικά, νοητικά, ψυχικά

Ασκήσεις, οι οποίες τονώνουν τον εγκέφαλο, ξεκουράζουν την καρδιά, καθαρίζουν το μυαλό, διώχνουν την ακαμψία από τους μύες και τις αρθρώσεις, ανακουφίζουν και οξυγονώνουν την κυκλοφορία στο αίμα. Λειτουργίες απαραίτητες για την εξασφάλιση της καλύτερης σωματικής, νοητικής και ψυχικής μας απόδοσης.

Εάν πραγματικά νιώθετε την ανάγκη να ψάξετε έστω και για ένα από τα παραπάνω, αναζητήστε το μαζί μας στις ενεργειακές διαδρομές της Αμοργού

ΥΛΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:

Οι 12 καθιστοί Θησαυροί ή 12 πολύτιμες ασκήσεις (Shier Duan Jin)

Η αρχαία τεχνική του βηματισμού των 7 αστεριών της Μεγάλης Άρκτου

Οι μουσικές νότες των 5 ζωτικών οργάνων

Η σειρά ασκήσεων του ενός λεπτού από το σύστημα Ερμέι (στρέτσινγκ, διαλογισμός και αναπνοή)

Ερμέι – Διατάσεις Shen Zhang Gong

Ο Διαλογισμός της Μεγάλης Άρκτου

Το σεμινάριο αυτό γίνεται σε ένα νησί όπου πολλοί επισκέπτες μιλούν για την δύναμη της ενέργειάς του και περιγράφουν τις σημαντικές αλλαγές που συνέβησαν στη ζωή τους. Το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, το φως του ήλιου και της σελήνης, ο καθαρός αέρας, τα αρώματα των βοτάνων του νησιού, τα μοναδικά μονοπάτια του σε συνδυασμό με το υλικό των ασκήσεων που θα δουλέψουμε θα συμβάλουν στην δημιουργία μιας πολύ ιδιαίτερης θεραπευτικής, αναζωογονητικής και μεταμορφωτικής ενέργειας. Η διαμονή μας στο ξενοδοχείο «Ασκάς» στην Αιγιάλη, 100 μέτρα από τη θάλασσα, με τις πρώτες πρωινές ώρες να ασκούμαστε στην ταράτσα του και το υπόλοιπο μέρος του σεμιναρίου να διεξάγεται στο εναλλακτικό κέντρο «ΙΡΙΣ», 7 λεπτά περπάτημα από το ξενοδοχείο «Ασκάς», παρακολουθώντας και ενσωματώνοντας στην πρακτική μας τις φωτοσκιάσεις ήλιου και σελήνης, των σύννεφων και του νερού της θάλασσας θα μας βοηθήσουν να φέρουμε τη φύση πολύ κοντά στην ψυχή και το σώμα μας, και την ψυχή και το σώμα μας πολύ κοντά στη δική τους φύση. Είναι ένα μικρό, αλλά σημαντικό βήμα για να μάθουμε πώς να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο στον εαυτό μας και κατ’ επέκταση στους γύρω μας.

Η εισφορά για την διεξαγωγή του σεμιναρίου είναι 260 Ευρώ.
Η δήλωση συμμετοχής γίνεται μόνο με προκαταβολή 100 Ευρώ έως τις 20/07/2010.
Μετά τις 20/07 το κόστος της εισφοράς για το σεμινάριο θα είναι 280 Ευρώ.
Η προκαταβολή μπορεί να γίνει είτε απευθείας στην σχολή GREEK HEALING TAO CENTER (Δημοσθένους 99, Καλλιθέα) ή με κατάθεση στην Αγροτική τράπεζα, αριθμός λογαριασμού 016 01 015034 05, Παναγιώτης Κονταξάκης.
Θα σας παρακαλούσαμε όταν κάνετε την κατάθεση να μας ενημερώσετε άμεσα τηλεφωνικά και να έχετε μαζί σας στην Αμοργό το απόκομμα πληρωμής της τράπεζας.
Η ακύρωση του σεμιναρίου με πλήρη επιστροφή της προκαταβολής μπορεί να γίνει μέχρι τις 20/08, μετά από την ημερομηνία αυτή και για οποιονδήποτε λόγο η προκαταβολή δεν θα είναι δυνατόν να επιστραφεί.
* Δεν επιτρέπεται η οποιαδήποτε μορφή ηχογράφησης και λήψης εικόνας.

Π λ η ρ ο φ ο ρ ί ε ς:
Α.Σ ΕΥΘΥΜΟΣ ΔΡΑΚΟΣ: ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ 99, ΚΑΛΛΙΘΕΑ 17672 Παναγιώτης Κονταξάκης τηλ: 6944547131, 210 9318607, Μαρκέλλα Τσοπουρίδου 6937272629.
Email: info@taocenter.gr www.chikung.gr www.taocenter.gr
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: ΚΕΝΤΡΟ «ΙΡΙΣ», ΑΙΓΙΑΛΗ ΑΜΟΡΓΟΥ website:iris.amorgos.net τηλ. 2285073545. ΔΙΑΜΟΝΗ: ENOIKIAΖΩΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ «ΑΣΚΑΣ»,
ΟΡΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΗΣ-ΑΜΟΡΓΟΣ τηλ.2285073333, askas@otenet.gr www.askaspension.gr Συνοδινός Μάριος.

Μετά από την καλή δουλειά και προσπάθεια που έγινε από όλους το 2006, 2007, 2008, 2009 στα σεμινάρια Τσι Κουνγκ στην Αμοργό, η επιτυχία τους και το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα που έχει το Τσι Κουνγκ στην υγεία, αύξησε τον αριθμό των ενδιαφερομένων και καθιέρωσε την Αμοργό σαν ένα μόνιμο ετήσιο προορισμό για την πραγμάτωση των σεμιναρίων μας, με την μορφή των εναλλακτικών διακοπών. Θα σας περιμένουμε εκεί με την ίδια χαρά και αγάπη προς το έργο μας, όπως κάθε χρόνο. Είστε όλοι ευπρόσδεχτοι.

Τονίζουμε ότι η ύλη του σεμιναρίου απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα του Τσι Κουνγκ, δηλαδή: απευθύνεται σε όσους για πρώτη φορά επιθυμούν να ξεκινήσουν την εκμάθηση Τσι Κουνγκ [επίπεδο αρχαρίου] και ταυτόχρονα απευθύνεται έως και τους πιο προχωρημένους [σε όσους ήδη γνωρίζουν το αντικείμενο, αλλά επιθυμούν να εμπλουτίσουν, να εμπεδώσουν και να εμβαθύνουν στο πιο πολύτιμο στοιχείο του Τσι Κουνγκ, που είναι το χτίσιμο – δυνάμωμα της βάσης του]. Τέλος, οι πρακτικές που θα διδαχθείτε είναι πολύ δυνατές για τα αποτοξινωτικά τους αποτελέσματα και την αναζωογονητική τους δράση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Οι πρακτικές που διδάσκονται στο εξαήμερο σεμινάριο είναι επιλεγμένες από διάφορες πιστοποιημένες σχολές του Κινέζικου Qigong.

A. ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΙ ΚΟΥΝΓΚ ΥΓΕΙΑΣ:

Το Τσι κουνγκ της Υγείας δημιουργήθηκε επίσημα από την Κινέζικη κυβέρνηση με σκοπό να προάγει τους θησαυρούς του κινέζικου πολιτισμού. Στόχος του είναι μια υγιής και ευτυχισμένη ζωή.
Το σύστημα του Τσι Κουνγκ της Υγείας διαθέτει διάφορες φόρμες Τσι Κουνγκ. Στο φετινό σεμινάριο της Αμοργού θα εστιαστούμε στην εκμάθηση και εμπέδωση του καθιστού Τσι Κουνγκ των 12 πολυτίμων θησαυρών [Shier Duan Jin].
Η κινέζικη ομοσπονδία άρχισε να δημιουργεί νέους τρόπους παρουσίασης των αρχαίων πρακτικών για την καλλιέργεια της υγείας σε συνδυασμό με διάφορα επιστημονικά μέσα και σύγχρονες γνώσεις, μαζί με μια σύγχρονη αισθητική παρουσίαση προσαρμοσμένη στις ανάγκες του καθημερινού ανθρώπου.
Κάθε χρόνο γίνονται διεθνείς αγώνες του Τσι Κουνγκ της Υγείας που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα, μια παγκόσμια γιορτή για το Τσι Κουνγκ. Ο αθλητικός σύλλογός μας αποτελεί τον επίσημο εκπρόσωπο της Κινέζικης ομοσπονδίας του Τσι Κουνγκ της Υγείας και ονομάζεται HELLENIC HEALTH QIGONG ASSOCIATION.

– Οι 12 καθιστοί Θησαυροί : SHIERDUANJIN
Πρόκειται για 12 μαργαριτάρια καθιστών ασκήσεων εδάφους οργανωμένες σε σειρά, όπως οι φόρμες του tai chi, οι οποίες συνοδεύονται από ειδική μουσική διάρκειας περίπου 10 λεπτών. Τα αποτελέσματα στους ασκούμενους είναι ποικίλα τόσο στο σώμα όσο και στο νου. Οι ασκήσεις αυτές προάγουν την λειτουργία της αναπνοής, του νευρικού και καρδιαγγειακού συστήματος. Επιπλέον, σε κυτταρικό επίπεδο βοηθούν στην ανάπτυξη αντισωμάτων καθώς και στην ικανότητα αντίστασης στην άνοια. Όσον αφορά στο σώμα, τα άκρα και οι αρθρώσεις του δυναμώνουν. Τέλος, ρυθμίζουν την ψυχολογική κατάσταση.
Το Τσι Κουνγκ των 12 θησαυρών για υγεία και καλή φυσική κατάσταση περιέχει αργές, απαλές και απλωμένες με φυσικό τρόπο κινήσεις που συνδυάζουν κίνηση και ακινησία, ένταση και χαλάρωση, δράση και σιωπή. Τα αποτελέσματά του τα επιτυγχάνει μέσα από τον συντονισμό των κινήσεων, του νου και της αναπνοής. Επιστημονικά τεστ δείχνουν πως η εξάσκηση στο Τσι Κουνγκ των 12 θησαυρών ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και τις λειτουργίες αντιγήρανσης. Επιπλέον, αυξάνει την ευλυγισία των αρθρώσεων, τονώνει τα νεύρα, βελτιώνει τις κάρδιο – αναπνευστικές λειτουργίες και βοηθάει στη θεραπεία ασθενειών όπως η οστεοπόρωση και η αρτηριοσκλήρυνση. Τέλος, βελτιώνει την νοητική υγεία και επιμηκύνει τη ζωή.

Β. ΣΧΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΜΕΙ:

Η Σχολή για την Προστασία της Υγείας της Ταοϊστικής Αλχημείας του Ερμέι υπάρχει εδώ και 800 χρόνια. Στους κόλπους της περιέχονται όλες οι γνώσεις και τα συμπεράσματα των 5.000 ετών ιστορίας της Κινέζικης Ιατρικής. Η Σχολή Ερμέι κατάγεται από το όρος Ερμέι, στην επαρχία Σετσουάν της Κίνας. Αυτό το ογκώδες υλικό γνώσεων τόσων αιώνων μεταβιβάστηκε στο παρελθόν σε μια πολύ μικρή ομάδα προσώπων που ήταν αυστηρά μαθητές και απόγονοι της συγκεκριμένης σχολής. Κατά συνέπεια, και σήμερα είναι πολύ λίγοι εκείνοι που το γνωρίζουν, αλλά και το κατανοούν σε βάθος. Παρ’ όλα αυτά η Σχολή του Ερμέι άσκησε σημαντική επιρροή τόσο στην παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική όσο και στο Τσι Κουνγκ. Πολλές από τις δημοφιλείς φόρμες Τσι Κουνγκ ανά τον κόσμο έχουν δημιουργηθεί αλλά και εξελιχθεί εμπνεόμενες από το Ερμέι.

– Ερμέι – Διατάσεις Shen Zhang Gong (Shen: διατείνω, Zhang: ανοίγω, Gong: δουλεύω)
Για να δώσουμε το περιθώριο στον εαυτό μας να κάνει τις ενεργειακές αλλαγές που του χρειάζονται έχουμε ανάγκη από ένα κίνητρο, το έδαφος που θα εργαστούμε και φυσικά χρόνο. Με αυτό το απλό σετ διατάσεων το σώμα μας γίνεται το έδαφος στο οποίο εργαζόμαστε, καθώς όλος ο σκελετός εκτείνεται σε ευθείες, κάθετες και οριζόντιες, γραμμές. Αυτή η πρακτική διατάσεων δεν μοιάζει με κανένα άλλο από τα συνηθισμένα σετ διατάσεων, καθώς κατά τη διάρκειά τους δίνουμε το χρόνο στο νου μας να ησυχάσει, να μείνει απερίσπαστος σε αυτό που γίνεται και να αντιληφθεί την ενεργειακή αλλαγή που συντελείται. Αυτή η πρακτική είναι ο βασικός κορμός της Σχολής για την Προστασία της Υγείας της Ταοϊστικής Αλχημείας, αφού θεωρείται το καταλληλότερο σετ ασκήσεων για ζέσταμα σε όλα τα Τσι Κουνγκ ανώτερου επιπέδου. Πρόκειται για μία απαραίτητη γνώση σε όσους ασχολούνται με τη θεραπεία του Τσι Κουνγκ, καθώς αποτελεί κι ένα πολύτιμο βοήθημα στην ανακούφιση των χρόνιων παθήσεων.

– Οι ψαλμοί στις μουσικές νότες των 5 στοιχείων
Η πρακτική αυτή μας οδηγεί στο να αισθανθούμε την ενέργεια μέσα μας και συγκεκριμένα στα 5 ζωτικά όργανά μας. Είναι πρακτική που μας οδηγεί στην εμπειρία βαθύτερων αισθήσεων και βαθύτερης κατανόησης της τέχνης του Τσι Κουνγκ. Είναι η πρακτική συγκέντρωσης ενέργειας. Τα πέντε στοιχεία απαρτίζουν τον υλικό κόσμο και αντιστοιχούν στα πέντε εσωτερικά όργανα (γη-σπλήνα, μέταλλο-πνεύμονες, νερό-νεφρά, ξύλο-συκώτι, φωτιά-καρδιά). Η ανισορροπία ανάμεσα σε αυτά τα στοιχεία οδηγεί σιγά σιγά στην εκφύλιση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και στις ασθένειες. Μέσα από το τραγούδι της μουσικής νότας της ενεργειακής συχνότητας του κάθε στοιχείου, σε συνδυασμό με ειδική θέση των χεριών για το κάθε στοιχείο και ασκήσεις Ντάο Γιν (κάμψεις, διατάσεις, καθοδήγηση και διεύθυνση) βιώνουμε ολόκληρο το φάσμα από το οποίο αποτελείτε ο εσωτερικός μας κόσμος.

– Σειρά ασκήσεων από το Ερμέι του ενός λεπτού
Οι ασκήσεις Ερμέι του 1 λεπτού είναι ασκήσεις πολύ εύκολες στην εκμάθηση και την πρακτική τους εφαρμογή. Μέσω αυτής της πρακτικής βιώνουμε αλλαγές που μπορούν να μας βοηθήσουν στο να βελτιώσουμε τον εαυτό μας, το σώμα μας, το νου μας, τη συμπεριφορά μας και τη σχέση μας με το περιβάλλον.

Ερμέι – Διατάσεις του 1 λεπτού

Λέγεται ότι όποιος συμπεριλαμβάνει στην καθημερινή του εξάσκηση διατάσεις και κάμψεις, ό,τι δηλαδή ονομάζουμε Ντάο Γιν (Dao Yin), μπορεί να διατηρήσει την νεότητά του. Οι διατάσεις του Ερμέι δίνουν έμφαση στο τέντωμα ολόκληρου του σκελετού, επιδρώντας βελτιωτικά σε προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν στην σπονδυλική στήλη, τον αυχένα, τους ώμους, τη μέση, τα άνω και κάτω άκρα, ενώ ταυτόχρονα διορθώνει τις λάθος στάσεις που πολύ συχνά παίρνει ο κορμός μας.

Ερμέι – Αναπνοή του 1 λεπτού

Η αναπνευστική άσκηση Ερμέι του 1 λεπτού ρυθμίζει τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στο νου και τα συναισθήματα, επιδρά χαλαρωτικά στο άγχος και περιορίζει την μελαγχολία και την κατάθλιψη. Είναι η ιδανική λύση για να ηρεμήσει κάποιος τη στιγμή που νιώθει έντονο εκνευρισμό. Η αναπνοή του Ερμέι επαναφέρει την κυκλοφορία του τσι (ζωτική ενέργεια) στο αίμα και αυξάνει τη ζωτικότητά μας.

Ερμέι – Διαλογισμός των Πέντε Στοιχείων του 1 λεπτού

Αυτός ο διαλογισμός των Πέντε Στοιχειών του 1 λεπτού έχει ως στόχο την αναζωογόνηση του νου. Βοηθάει στην ανάπτυξη των ικανοτήτων του νου και της συνείδησης μέσω του οραματισμού των Πέντε Στοιχείων (Ξύλο, Φωτιά, Γη, Μέταλλο και Νερό). Η διαλογιστική άσκηση του Ερμέι μας βοηθάει να κατανοήσουμε την ουσία των Πέντε Στοιχείων, με την βοήθεια συγκεκριμένων, αντίστοιχων στο κάθε στοιχείο κινήσεων, αλλά και να ξαναχτίσουμε τη σχέση μας με τη φύση. Αποτελεί μια περίφημη άσκηση για όσους ζουν μια καθημερινότητα γεμάτη άγχος.

Γ. ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Η ενέργεια του ουρανού είναι το πιο ισχυρό και το πιο δυνατό τσι που υπάρχει και εμπεριέχει μέσα του το τσι της γης. Μέσα στο τσι του ουρανού και της γης ζουν οι άνθρωποι με το δικό τους τσι. Το τσι του ανθρώπου αποτελεί μέρος του τσι του ουρανού και της γης.
Ο ήλιος , το φεγγάρι, η Μεγάλη Άρκτος και ο πολικός αστέρας αποτελούν τις πιο σημαντικές πηγές του ουράνιου τσι

– Ο διαλογισμός του κεντρικού καναλιού
Η συγκεκριμένη άσκηση διαλογισμού μας συντονίζει με τον φυσικό μας νου και μας φέρνει σε επαφή με το κέντρο του «είναι» μας. Μέσω αυτής της πρακτικής έχουμε τη δυνατότητα να ηρεμήσουμε τον καθημερινό, ασταμάτητα φλύαρο νου και να διευρύνουμε την επαφή μας με τις φωτεινές ενέργειες και δονήσεις των άστρων της Μεγάλης Άρκτου.

– Δυο πρακτικές με την Μεγάλη Άρκτο

Το Τσι Κουνγκ των 7 αστεριών της Μεγάλης Άρκτου

Βραδινοί διαλογισμοί κάτω από τον έναστρο ουρανό με τον αστερισμό της Μεγάλης Άρκτου, (εάν μας το επιτρέψει η διαύγεια του ουρανού):

Όλα τα πλάσματα της φύσης, συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου, έχουν γεννηθεί και επηρεαστεί από το φυσικό κύκλο του ουράνιου και του γήινου τσι. Εφόσον λοιπόν αποτελούμε μέρος αυτού του φυσικού κύκλου – του ουρανού και της γης – πρέπει και να τον κατανοήσουμε και να τον σεβαστούμε. Έτσι μπορούμε να κατανοήσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό και να τον προστατεύσουμε από τις αρνητικές επιρροές του περιβάλλοντος, φυσικού και μη. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο βασικότερος στόχος της πρακτικής του Τσι Κουνγκ.

Το Τσι Κουνγκ των 7 αστεριών της Μεγάλης Άρκτου
Φέτος θα διδαχτείτε για πρώτη φορά το αρχαίο σαμανιστικό Τσι Κουνγκ των 7 αστεριών της Μεγάλης Άρκτου μια τεχνική που χρησιμοποιήθηκε για προστασία και υλοποίηση στόχων.
Στην κυριολεξία ο ασκούμενος με τα πόδια του χορεύει στα βήματα των 7 αστεριών της Μεγάλης Άρκτου ενώ με τα χέρια του χρησιμοποιεί διάφορες κινήσεις δραστηριοποίησης του
ενεργειακού πεδίου. Πρόκειται για έναν αρχαίο τελετουργικό χορό, σαν αυτούς που βλέπουμε στα Αρχαία Ελληνικά θέατρα, ο οποίος αφυπνίζει και ξαναζωντανεύει τις ελπίδες μας, ζωντανεύει μνήμες φυσικής απλότητας και χαρίζει μια ιδιαίτερη αίσθηση ζωτικότητας.
Στα αρχαία χρόνια το χρησιμοποιούσαν οι στρατιώτες στις μαχητικές τους διατάξεις για να απωθούν τα αντίπαλα στρατεύματα και για να δημιουργούν δυνάμεις προστατευτικού πεδίου. Σήμερα μπορεί κάποιος να το χρησιμοποιήσει για τη διατήρηση της υγείας του και ψυχική προστασία. Αποτελεί πολύ καλή άσκηση ανάκτησης της ενέργειας για μασέρ και θεραπευτές πριν ή μετά τις θεραπευτικές τους συνεδρίες.
Στις μέρες μας, είναι πολύ σπάνιο να έχει κάποιος την ευκαιρία να γνωρίσει αυτό το αρχαίο Τσι Κουνγκ.

Ο διαλογισμός της Μεγάλης Άρκτου για τα 5 ζωτικά όργανα και όλο το σώμα
Κατά τη διάρκεια της πρακτικής διαλογισμού της Μεγάλης Άρκτου, που γίνεται το βράδυ σε ορατή επαφή μαζί της, αντλούμε το φως των αστεριών της στο σώμα μας. Αυτό μπορεί να
μας χαρίσει μακροζωία, προστασία, ρίγος από τις δονήσεις της και πρωτόγνωρη συγκίνηση για τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στη ζωή μας, το πεπρωμένο μας και τις ισχυρές δυνάμεις του ουρανού που επηρεάζουν την ζωή της γης και του ανθρώπου. Η Μεγάλη Άρκτος εκπέμπει υπέρυθρο φως και ακτινοβόλα υπεριώδη ενέργεια που επηρεάζουν κάθε ζωντανό κύτταρο πάνω στην γη. Ασκεί στο σώμα και στο νου μας μια θετική, θρεπτική επιρροή.
Πιστεύεται πως η Μεγάλη Άρκτος είναι ένας συλλέκτης κοσμικής ενέργειας καθώς συλλέγει ενέργειες από όλα τα άστρα στην διάρκεια της ετήσιας κίνησής της. Η σύνδεσή μας με τον αστερισμό της Μεγάλης Άρκτου δυναμώνει τη ζωτική μας δύναμη και φέρνει αρμονική ενέργεια στη ζωή μας.

Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΜΕ ΤΑ ΑΣΤΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΙ. ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΗΜΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΣΑΒΒΑ.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ:
Από τον Πειραιά για την Αμοργό, την περίοδο που θα γίνει το σεμινάριο υπάρχουν πλοία που εκτελούν καθημερινά δρομολόγια. Καλό είναι όμως αυτό να το ελέγξετε έγκαιρα, ιδιαίτερα εάν σκέφτεστε να φέρετε μαζί σας το αυτοκίνητο ή την μηχανή σας. Η διάρκεια του ταξιδιού με το πλοίο είναι από 5 – 12 ώρες, ανάλογα με ποιο δρομολόγιο θα επιλέξετε. Κατά κανόνα πιο άνετο είναι το ταξίδι με το ταχύπλοο. Μπορείτε να ελέγξετε τα δρομολόγια της καλοκαιρινής περιόδου στο www.gtp.gr
Για ενοικιάσεις αυτοκινήτων στην Αμοργό μπορείτε να απευθυνθείτε στο ταξιδιωτικό γραφείο που βρίσκεται στα Κατάπολα και στην Αιγιάλη www.thomas-rental.gr τηλ. 22850 71777, 73444.
[Η Αμοργός διαθέτει δύο λιμάνια, το ένα είναι στα Κατάπολα και το άλλο είναι στην Αιγιάλη.]
Για κρατήσεις εισιτηρίων και πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια των πλοίων μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο Μιχάλακης travel στον Πειραιά: τηλ. 210 4171725, 210 4175276. [Ζητήστε τον Γιώργο Μιχαλάκη, εκ μέρους του Παναγιώτη Κονταξάκη, θα σας εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο.]

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ:
«ΑΣΚΑΣ» ΠΑΝΣΙΟΝ, ΑΙΓΙΑΛΗ, ΤΗΛ. 22850-73333, ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: ΜΑΡΙΟΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ
Κόστος δωματίου:
30 Ευρώ το μονόκλινο δωμάτιο [στην τιμή συμπεριλαμβάνεται πρωινός μπουφές]
40 Ευρώ το δίκλινο δωμάτιο [στην τιμή συμπεριλαμβάνεται πρωινός μπουφές]
45 Ευρώ το τρίκλινο δωμάτιο [στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και πρωινός μπουφές]
50 Ευρώ το τετράκλινο δωμάτιο [στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και πρωινός μπουφές]

Σε περίπτωση που κάποιος θελήσει να μείνει επιπλέον ημέρες, να ενημερώσει τον Παναγιώτη Κονταξάκη στο τηλ. 6944547131, την Μαρκελλα Τσοπουριδου στο τηλ. 6937272629, 210 9318607 ή τον Μάριο Συνοδινό από το ξενοδοχείο «Ασκάς».
Όσοι θέλουν να έχουν αποκλειστικά δικό τους δωμάτιο να ενημερώσουν έγκαιρα.
Όσοι μοιραστούν τα δίκλινα ή τα τρίκλινα μοιράζονται την τιμή του δωματίου, δηλ εάν μείνουν 3 άτομα σε ένα τρίκλινο το κόστος δωματίου μοιράζεται δια τρία. Υπάρχει, επίσης, η επιλογή του κάμπινγκ της Αιγιάλης που βρίσκεται δίπλα από την πανσιόν «Ασκάς».
Εάν δεν έχετε δηλώσει με ποιόν θέλετε να μείνετε ενδέχεται να χρειαστεί να μοιραστείτε δωμάτιο με άτομα που συμμετέχουν στο σεμινάριο και που δεν τα γνωρίζετε. Για ό,τι άλλο θελήσετε και για οποιαδήποτε ιδιαιτερότητα ενημερώστε μας και θα προσπαθήσουμε να σας εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Σε περίπτωση που συμμετέχουν και Αγγλόφωνοι – άτομα από το εξωτερικό – το σεμινάριο θα γίνει ταυτόχρονα σε δυο γλώσσες – Ελληνικά και Αγγλικά.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με άλλες λύσεις διαμονής επισκεφτείτε το www.amorgos-island.gr
ΦΑΓΗΤΟ:
Το πρωινό στο ξενοδοχείο που μένουμε είναι ένα από τα καλύτερα. Η σπιτική ταβέρνα του ξενοδοχείου, από τα χεράκια της Ευδοκίας, για το μεσημεριανό και το βραδινό σας είναι καταπληκτική όπως και οι άλλες εκτός αυτού, που έχετε να επιλέξετε στην περιοχή που θα μένουμε. Υπάρχουν αρκετές επιλογές για ταβέρνες με θαλασσινά και τοπικά εδέσματα.

Η ατμόσφαιρα της ομάδας μας είναι πολύ ζεστή, όπως μας δίδαξε η εμπειρία μας των προηγούμενων ετών στο νησί, και δημιουργεί μια κεφάτη παρέα, από την οποία βέβαια ο καθένας έχει την δυνατότητα να είναι και ανεξάρτητος εάν το επιθυμεί.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ:
Άφιξη στην Αμοργό μία ημέρα πριν το σεμινάριο. Οι εγγραφές θα γίνονται κατά την διάρκεια όλης της ημέρας άφιξής σας. Απευθύνεστε στην Μαρκέλλα Τσοπουρίδου που θα βρίσκεται στο ξενοδοχείο Ασκάς, τηλέφωνο 6937272629. Παρακαλείστε να έχετε δηλώσει συμμετοχή για το σεμινάριο το αργότερο μέχρι 20/07/2010. Είναι σημαντικό για το ξενοδοχείο να ξέρει πόσα δωμάτια θα χρησιμοποιηθούν.
Εκτός της 4ης ημέρας που είναι πιο ελεύθερη, το πρόγραμμα έχει ως εξής:
7.15 πμ – 8.45 πμ Πρωινές ασκήσεις, συνάντηση στο ξενοδοχείο Ασκάς
8.45 πμ – 10.00 πμ Πρωινό
10.00 πμ – 1.00 μμ Άσκηση
1.00 μμ – 4.00 μμ Μεσημεριανό και ξεκούραση
4.00 μμ – 6.30 μμ Άσκηση
Από τις 6.30 μμ έχετε ελεύθερο βραδινό

Στην εφαρμογή του προγράμματος ωρών των μαθημάτων ενδέχεται να υπάρξουν ανάλογες προσαρμογές που εξυπηρετούν καλύτερα την ομάδα μας και την μεθοδολογία διδασκαλίας των ασκήσεων.
Αναχώρηση από Αμοργό για το λιμάνι του Πειραιά, εφόσον το επιθυμείτε την επόμενη ημέρα από το τέλος του σεμιναρίου.
Για άλλες πληροφορίες σχετικά με την Αμοργό και ειδικότερα για την Αιγιάλη μπορείτε να απευθυνθείτε στην Κάριν, υπεύθυνη του κέντρου «ΙΡΙΣ» στην Αιγιάλη, τηλέφωνο 6934984775.
Επιπλέον, για όσους το επιθυμούν δύναται η δυνατότητα Σουηδικού μασάζ. Πληροφορίες στην Κάριν, www.iris.amorgos.net

ΤΙ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ:
Ένα λεπτό μαξιλάρι ελαφρώς σκληρό για τις ασκήσεις εδάφους και τον καθιστό διαλογισμό, ώστε όταν κάθεστε ο κόκκυγας να είναι ελαφρώς πιο ψηλά από το έδαφος, άνετα ρούχα για άσκηση, φανέλες για να αλλάζετε στο μάθημα όταν ιδρώνετε, καπέλο, παπούτσια περιπάτου ή αθλητικά παπούτσια, παπούτσια του ται τσι ή πολύ ελαφριά παπούτσια άσκησης [στην αίθουσα του «ΙRIS» μπορείτε να είστε ξυπόλυτοι], αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, μία μικρή πετσέτα για το μάθημα, μία ζακέτα ή ένα αντιανεμικό [το βράδυ, ειδικά στην χώρα, έχει συνήθως ανέμους και ψύχρα] και φυσικά το μαγιό σας.

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

Οι παραπάνω πρακτικές θα πραγματοποιηθούν την 1,2,3,5,6 ημέρα στην αίθουσα του κέντρου «ΙΡΙΣ» που βρίσκεται σχεδόν δίπλα από το ξενοδοχείο μας και μόλις 15 μέτρα από την έξοχη αμμουδιά της Αιγιάλης και τα εκπληκτικά νερά της.
Η τέταρτη μέρα του προγράμματος θα είναι ελεύθερη για όλους, είτε για ξεκούραση είτε για προαιρετικές επιλογές, που περιλαμβάνουν δραστηριότητες στην άγρια φύση όπως πεζοπορία και ενεργειακές ασκήσεις σε ειδική διαδρομή πεζοπορίας, η οποία ξεκινάει από τα Θολάρια και καταλήγει στην Λαγκάδα. Μαζί μας θα έχουμε ειδικό βοτανολόγο που θα μας μιλήσει για τα τοπικά βότανα [μπορείτε να προμηθευτείτε βότανα της Αμοργού] όπως και τον υπέροχο οικοδεσπότη μας Δημήτρη, λάτρη του νησιού του και της παράδοσης του, που θα μας διηγηθεί ιστορίες που άκουσε από τους παλαιότερους.
Στο δασάκι «Δρυ» θα κάνουμε την ομαδική πρακτική μας και θα πάρουμε το μεσημεριανό μας σε πολύ καλή ταβέρνα στην Λαγκάδα. Θα έχετε την ευκαιρία να προμηθευτείτε Αμοργιανά βότανα από τον βελονιστή και βοτανολόγο Βαγγέλη Βασσάλο, τα οποία συλλέγει ο ίδιος με πολύ αγάπη και μεράκι και ο οποίος διαθέτει καλλιέργειες βοτάνων.
Άλλη επιλογή για την ελεύθερη μέρα είναι οι καταδύσεις με μπουκάλες αέρα ή με απλό αναπνευστήρα, με καθοδήγηση ειδικού σε συγκεκριμένη περιοχή της Αμοργού, κάτι που μπορείτε να επιλέξετε και μετά το τέλος του σεμιναρίου.
Την έκτη ημέρα θα γίνει επίδειξη, στο βραδινό τραπέζι, από όλο το γκρουπ, στους «12 πολύτιμους θησαυρούς SHIER DUAN JIN» με τη συνοδεία της ειδικής μουσικής τους. Κατόπιν θα γευματίσουμε δοκιμάζοντας γνήσια Αμοργιανή κουζίνα από τα χέρια της Ευδοκίας και με συνοδεία μουσικής θα χορέψουμε παραδοσιακούς νησιώτικους χορούς.

Άλλες προαιρετικές δραστηριότητες είναι:
– Κολύμπι
– Ειδικά ομαδικά εναλλακτικά παιχνίδια
– Βραδινή βόλτα στη χώρα της Αμοργού για περίπατο και φαγητό
Προαιρετικά θα διαθέτονται DVD και σημειώσεις από τις ασκήσεις του σεμιναρίου.

*** Περιορισμένος αριθμός θέσεων ***

Δηλώσεις συμμετοχής έως 25 Ιουλίου 2010.

1 comment to ΕΞΑΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΤΣΙ ΚΟΥΝΓΚ

 • bruce lee

  Έχετε ριζώσει καλά στην Αμοργό!! Η 6η φορά???
  Έχετε κάνει καλό στο νησί γι αυτό σας αγαπά.
  Μήπως είναι πολλά αυτά που διδάσκετε όμως ?
  Άλλοι διδάσκουν το 1/10. Μήπως κακομαθαίνετε τους μαθητές σας?
  Άκουσα καλά λόγια για ένα βίντεο-dvd με τις ασκήσεις του Τσεν Τουαν,
  Λένε ότι έχει πολύ ροκ μουσική και φανταστικές εικόνες κάτι σαν ντοκιμαντέρ,
  Που μπορώ να το βρω? Θα με βοηθήσει στις πρακτικές?

Leave a Reply