A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ‘ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ’

΄΄10 ΤΑΟΙΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΟΦΙΑΣ 1 ΠΡΟΣΕΥΧΗ, 3 ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΣΙ ΚΟΥΝΓΚ και ΕΝΑΣ ΚΑΦΕΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ΄΄

5 – 7 Μαρτίου 2011
Με τον Παναγιώτη Κονταξάκη, Δάσκαλο του Τσι Κουνγκ, του Ται τσι τσουάν και της εσωτερικής άσκησης για την καλλιέργεια της υγείας. Εμπειρία σε Ελλάδα και εξωτερικό 27 χρόνια.

ΕΡΜΕΙ ΤΣΙ ΚΟΥΝΓΚ & ΓΙΑΝΓΚ ΣΕΝ ΝΤΑΟ ΓΙΝ ΤΣΙ ΚΟΥΝΓΚ:

Πανάρχαιες Κινέζικες πρακτικές που η πολυπλοκότητα χάνει το νόημα της και η απλότητα υπερβαίνει την πλάνη. Η άρτια επιδεξιότητα στις βασικές πρακτικές αναδεικνύει τις προχωρημένες ποιότητες που κρύβονται καρτερικά στην γόνιμη γη τους – το σώμα μας – . Η απλότητα των κινήσεων θα δικαιωθεί μόνο στην υπομονή και επιμονή. Τότε ο καρπός αβίαστα θα πέφτει σε όλα τα στάδια και επίπεδα.

ΑΥΞΗΣΤΕ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΤΙΚΗ ΣΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ
ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΦΟΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΓΙΑΤΙ ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ

ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ :

•    Ειδικές ασκήσεις για την εξισορρόπηση, την καλλιέργεια και την ανάπτυξη της ζωτικής μας δύναμης από την παράδοση των σχολών για την εσωτερική καλλιέργεια της υγείας και της Κινέζικης Ιατρικής. Μέσω αυτών των ασκήσεων ο ασκούμενος επανατροφοδοτείται ψυχικά και σωματικά. Μία διαδικασία απαραίτητη σήμερα, ιδιαίτερα για τους κατοίκους των μεγαλουπόλεων, οι οποίοι ζουν σε εξαντλητικούς ρυθμούς.
•    Ασκήσεις μακροζωίας, που σκοπό έχουν να βοηθήσουν στην βαθύτερη κατανόηση του δώρου της ζωής.
•    Ασκήσεις διαλογισμού, που οδηγούν σε εσωτερική απελευθέρωση και αφύπνιση.
Σε κατάσταση ηρεμίας μπορεί κάποιος να έχει διαύγεια και συνεπώς να κατανοήσει και να εκτιμήσει καλύτερα, αλλά και να επικοινωνήσει ουσιαστικότερα με τον εσωτερικό του κόσμο και τους γύρω του.

ΥΛΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:

•    Ερμέι Qigong – Shen Zhang Gong επίπεδο Α
•    Ερμει – Faji Qigong επίπεδο Α
•    Hewei Jianpi gong Ασκήσεις για την ενδυνάμωση του στομάχου – σπλήνας
•    Η προσευχή του Δράκου

Το σεμινάριο αυτό γίνεται σε ένα κοντινό νησί την Ύδρα όπου οι επισκέπτες έρχονται σε επαφή με τα ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά του νησιού, στα οποία δεσπόζουν η απουσία αυτοκινήτων και δικύκλων, η παρουσία της πέτρας και του νερού, ο καθαρός αέρας, ο χαρακτηριστικός δρόμος του ουρανού με τα αστέρια της νύχτας, η θάλασσα, τα γαϊδούρια, οι γάτες, οι μπουκαμβίλιες και η σιωπή. Μια καθαρά συντροφική παρέα, αυστηρά περιορισμένη σε αριθμό ομάδα, μέχρι 12 άτομα, λόγο χώρου [όλοι όσοι δεν επιλέξουν να μείνουν σε ξενοδοχείο, θα μοιραστούν έναν κοινό χώρο για το σεμινάριο, να φάνε και να διανυκτερεύσουν [ για αυτό θα χρειαστεί να φέρουν τους υπνόσακούς τους και προσωπικά είδη ύπνου] θα κάνει το πρώτο πείραμα της στο νησί αυτό για να δουλέψει ένα αρχαίο αλλά απλό υλικό ασκήσεων από τον χώρο του Τσι κουνγκ και της Αλχημείας της σχολής του Ερμέι και του Πανεπιστημιακού Τσι Κουνγκ. Η δουλειά σαν θεματολογία που θα γίνει στην Ύδρα, έχει σχέση με τα σεμινάρια που γίνονται κάθε χρόνο στην Αμοργό. Η συνάντηση αυτή επίσης, στόχο έχει να συμβάλει στην δημιουργία μιας ομάδας για πιο συχνές συναντήσεις εκτός Αθηνών και για πιο αδιάσπαστη εντατική άσκηση στην αναζωογονητική και μεταμορφωτική ενέργεια του συστήματος Ερμει σε πρώτο λόγο. Δεύτερο, έτσι ώστε να μπορούν να αποδώσουν διαυγέστερα οι πρακτικές εκείνες που ανακουφίζουν τον καθημερινό άνθρωπο και του δείχνουν λόγους για να εκτιμά περισσότερο τον εαυτό του, τη φύση της ζωής του και τον κόσμο γύρω του. Η διαμονή μας θα γίνει σε ένα μικρό εξοχικό στην Ύδρα, 15 λεπτά ανηφορικό περπάτημα από το λιμάνι. Θέλουμε να φέρουμε τη φύση πολύ κοντά στην ψυχή μας και το σώμα μας, και την ψυχή και το σώμα μας πολύ κοντά στη δική τους φύση. Είναι ένα μικρό, αλλά σημαντικό βήμα για να μάθουμε πώς να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο στον εαυτό μας και κατ’ επέκταση στους γύρω μας. Εκτός από το βασικό κορμό του συστήματος Ερμει θα διδαχτείτε μια πρακτική που θα τονώσει τις λειτουργιές του πεπτικού σας συστήματος και θα βοηθήσει στην ανακούφιση του.

Θα διδαχτείτε ακόμη μια τεχνική από το Τσι Κουνγκ του Ήλιου που δόθηκε από μοναχούς για να γίνεται σε δύσκολους καιρούς [οικονομικές κρίσεις, περιβαλλοντολογικές καταστροφές, επιδημίες κ.λπ.] ώστε να υπάρχει προστασία. Η προσευχή του Δράκου όπως ονομάζεται, δίνεται αυτή τη στιγμή προς τα έξω σαν βοήθημα για την κρίση που υπάρχει γύρω μας. Την ασκούσαν οι ταοιστές μοναχοί στο παρελθόν όταν χρειαζόταν να φύγουν από το μοναστήρι τους και να ταξιδέψουν μακριά. Τους διασφάλιζε υγεία, δύναμη και προστασία για τα εμπόδια που θα συναντούσαν αλλά και τους βοηθούσε να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που προέκυπταν στο μοναστήρι κατά τη διάρκεια της παραμονής τους.
Θα διδαχτείτε επίσης 10 απλές ιστορίες από την σοφία του Τάο.

Η εισφορά για την διεξαγωγή του σεμιναρίου είναι 110 Ευρώ.
Επιπλέον θα επιβαρυνθείτε τα εισιτήρια σας για την Ύδρα και την επιστροφή σας.
Ένα επιπλέον μικρό κόστος θα είναι η συμμετοχή σας ομαδικά στην προμήθεια τροφίμων που εμείς οι ίδιοι θα μαγειρεύουμε στην κουζίνα του εξοχικού τις ημέρες που θα βρισκόμαστε εκεί.
Η δήλωση συμμετοχής γίνεται μόνο με προκαταβολή άμεση, 62 Ευρώ, έως τις 6/02/2011. Τα χρήματα αυτά αφορούν την διασφάλιση του εισιτηρίου που θα χρειαστεί άμεσα να κλείσουμε η να κρατήσουμε έως τις αρχές Φεβρουαρίου, εφόσον οι ημέρες εκείνες αποτελούν τριήμερο μαζί με την Καθαρή Δευτέρα και θα διακινδυνεύσετε να μην βρείτε εισιτήρια.
Η προκαταβολή μπορεί να γίνει είτε απευθείας στην σχολή GREEK HEALING TAO CENTER & Εύθυμος Δράκος (Δημοσθένους 99, Καλλιθέα) ή με κατάθεση στην Αγροτική τράπεζα, αριθμός λογαριασμού 016 01 015034 05, Παναγιώτης Κονταξάκης.
Θα σας παρακαλούσαμε όταν κάνετε την κατάθεση να μας ενημερώσετε άμεσα τηλεφωνικά.
Δεν είναι υποχρεωτικό να μείνετε στην Οικία που θα γίνει το σεμινάριο. Μπορείτε εάν θέλετε να έχετε δικό σας χώρο κλείνοντας δωμάτιο σε ξενοδοχείο της Ύδρας.
Η οικία μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 10 άτομα. Η αίθουσα που θα γίνει το σεμινάριο χωράει μέχρι 12 άτομα. Θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας για την συμμετοχή στο σεμινάριο. Ζητάμε την κατανόησή σας. Το σεμινάριο αυτό ενδέχεται να επαναληφθεί μέχρι το καλοκαίρι στον ίδιο χώρο.
* Δεν επιτρέπεται η οποιαδήποτε μορφή ηχογράφησης και λήψης εικόνας.

Π λ η ρ ο φ ο ρ ί ε ς:
Α.Σ ΕΥΘΥΜΟΣ ΔΡΑΚΟΣ: ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ 99, ΚΑΛΛΙΘΕΑ 17672 Παναγιώτης Κονταξάκης τηλ: 6944547131, 210 9318607, Μαρκέλλα Τσοπουρίδου 6937272629.
Email: info@taocenter.gr www.chikung.gr www.taocenter.gr

Τονίζουμε ότι η ύλη του σεμιναρίου απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα του Τσι Κουνγκ, δηλαδή: απευθύνεται σε όσους για πρώτη φορά επιθυμούν να ξεκινήσουν την εκμάθηση Τσι Κουνγκ [επίπεδο αρχαρίου] και ταυτόχρονα απευθύνεται έως και τους πιο προχωρημένους [σε όσους ήδη γνωρίζουν το αντικείμενο, αλλά επιθυμούν να εμπλουτίσουν, να εμπεδώσουν και να εμβαθύνουν στο πιο πολύτιμο στοιχείο του Τσι Κουνγκ, που είναι το χτίσιμο – δυνάμωμα της βάσης του]. Τέλος, οι πρακτικές που θα διδαχθείτε είναι πολύ δυνατές για τα αποτοξινωτικά τους αποτελέσματα και την αναζωογονητική τους δράση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Οι πρακτικές που διδάσκονται στο τριήμερο σεμινάριο είναι επιλεγμένες από διάφορες πιστοποιημένες σχολές του Κινέζικου Qigong.

ΣΧΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΜΕΙ:

Η Σχολή για την Προστασία της Υγείας της Ταοϊστικής Αλχημείας του Ερμέι υπάρχει εδώ και 800 χρόνια. Στους κόλπους της περιέχονται όλες οι γνώσεις και τα συμπεράσματα των 5.000 ετών ιστορίας της Κινέζικης Ιατρικής. Η Σχολή Ερμέι κατάγεται από το όρος Ερμέι, στην επαρχία Σετσουάν της Κίνας. Αυτό το ογκώδες υλικό γνώσεων τόσων αιώνων μεταβιβάστηκε στο παρελθόν σε μια πολύ μικρή ομάδα προσώπων που ήταν αυστηρά μαθητές και απόγονοι της συγκεκριμένης σχολής. Κατά συνέπεια, και σήμερα είναι πολύ λίγοι εκείνοι που το γνωρίζουν, αλλά και το κατανοούν σε βάθος. Παρ’ όλα αυτά η Σχολή του Ερμέι άσκησε σημαντική επιρροή τόσο στην παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική όσο και στο Τσι Κουνγκ. Πολλές από τις δημοφιλείς φόρμες Τσι Κουνγκ ανά τον κόσμο έχουν δημιουργηθεί αλλά και εξελιχθεί εμπνεόμενες από το Ερμέι.

–    Ερμέι – Faji Qigong
Από το Ερμέι Faji Qigong πηγάζουν όλα τα υπόλοιπα στην σχολή του Ερμέι [ Σχολή για την προστασία της Υγείας της Ταοιστικής Αλχημείας του Ερμέι]. Εδώ ξεκινάει η δουλειά της ενέργειας στο δεύτερο Νταν Τιεν [ ενεργειακό καζάνι – που είναι και το δυσκολότερο καζάνι να ανοίξει. Όταν δυναμώσει αυτό, όλα τα άλλα καζάνια θα δυναμώσουν μέσα στο σώμα μας – το δεύτερο Νταν Τιέν είναι η περιοχή όπου χτίζεται το Τσι [ ζωτική δύναμη]. Άνθρωποι που αναζητούν την εμπειρία του Τσι Κουνγκ και τις αποκαλύψεις του Τσι προκειμένου να μάθουν τι είναι το τσι [ ζωτική πνοή] θα κάνουν την αρχή με το Shen Zhang gong και το Faji Qigong. Η προπόνηση στις βασικές πρακτικές στη πραγματικότητα είναι προχωρημένες πρακτικές γιατί από την στιγμή που θα ξεκινήσουν να γυρίζουν οι τροχοί του Ται τσι μέσα σας, οι προχωρημένες ποιότητες της εξάσκησής σας θα εξαρτηθούν από το θεμέλιο της βασικής σας πρακτικής. Το Ερμέι Faji Qigong αποτελείται από δυναμικές ασκήσεις, ασκήσεις καθίσματος, ασκήσεις περπατήματος και ασκήσεις σε θέση ύπνου. Στο σεμινάριο αυτό θα δουλέψουμε το πρώτο μέρος του Faji Qigong – τις δυναμικές ασκήσεις δηλαδή.
Η Σχολή για την Προστασία της Υγείας της Ταοϊστικής Αλχημείας του Ερμέι αποτελείται από 9 επίπεδα. Μετά από το Shen Zhang gong και το Faji Qigong ακολουθεί κανείς δυο δρόμους, που περιέχουν πρακτικές όπως τις 24 κινήσεις του Αθάνατου Τσεν Τουάν –πρακτική που έχει να κάνει με τις 24 κατηγορίες ενέργειας του χρόνου, όπως κινείται η ενέργεια από μήνα σε μήνα, από εποχή σε εποχή – Ο Τσεν Τουαν είναι ο θεμελιωτής της Ταοιστικής ονειρικής πρακτικής -, την μικροκοσμική τροχιά, τις πιο διάσημες φόρμες Τσι Κουνγκ της σχολής του Ερμέι που ονομάζονται 12 φόρμες του Ερμέι [ ουρανός, γη, εγκέφαλος, νους, Δράκος, γερανός, άνεμος, σύννεφο, μικρή, μεγάλη, πρωινό λυκόφως, βραδινό λυκόφως – πρακτικές που αναπτύσσουν έλεγχο στα Νταν Τιένς, τους μεσημβρινούς και τα βελονιστικά σημεία. Πρόκειται για ένα εκλεπτυσμένο, βαθύ σύστημα φορμών του τσι κουνγκ. Και το σύστημα συνεχίζει: οι 5 ψαλμοί των ζωτικών οργάνων του Έρμει, οι 6 ειδικές φόρμες του Ερμέι, Ερμέι Νταο γιν ασκήσεις μασσάζ, Ερμέι ασκήσεις της νοητικής ενότητας…κτλ.

– Ερμέι – Διατάσεις Shen Zhang Gong (Shen: διατείνω, Zhang: ανοίγω, Gong: δουλεύω)
Για να δώσουμε το περιθώριο στον εαυτό μας να κάνει τις ενεργειακές αλλαγές που του χρειάζονται έχουμε ανάγκη από ένα κίνητρο, το έδαφος που θα εργαστούμε και φυσικά χρόνο. Με αυτό το απλό σετ διατάσεων το σώμα μας γίνεται το έδαφος στο οποίο εργαζόμαστε, καθώς όλος ο σκελετός εκτείνεται σε ευθείες, κάθετες και οριζόντιες, γραμμές. Αυτή η πρακτική διατάσεων δεν μοιάζει με κανένα άλλο από τα συνηθισμένα σετ διατάσεων, καθώς κατά τη διάρκειά τους δίνουμε το χρόνο στο νου μας να ησυχάσει, να μείνει απερίσπαστος σε αυτό που γίνεται και να αντιληφθεί την ενεργειακή αλλαγή που συντελείται. Αυτή η πρακτική είναι ο βασικός κορμός της Σχολής για την Προστασία της Υγείας της Ταοϊστικής Αλχημείας, αφού θεωρείται το καταλληλότερο σετ ασκήσεων για ζέσταμα σε όλα τα Τσι Κουνγκ ανώτερου επιπέδου. Πρόκειται για μία απαραίτητη γνώση σε όσους ασχολούνται με τη θεραπεία του Τσι Κουνγκ, καθώς αποτελεί κι ένα πολύτιμο βοήθημα στην ανακούφιση των χρόνιων παθήσεων.

Προαιρετικές πρακτικές για το τριήμερο στην Ύδρα
– Οι ψαλμοί στις μουσικές νότες των 5 στοιχείων
Η πρακτική αυτή μας οδηγεί στο να αισθανθούμε την ενέργεια μέσα μας και συγκεκριμένα στα 5 ζωτικά όργανά μας. Είναι πρακτική που μας οδηγεί στην εμπειρία βαθύτερων αισθήσεων και βαθύτερης κατανόησης της τέχνης του Τσι Κουνγκ. Είναι η πρακτική συγκέντρωσης ενέργειας. Τα πέντε στοιχεία απαρτίζουν τον υλικό κόσμο και αντιστοιχούν στα πέντε εσωτερικά όργανα (γη-σπλήνα, μέταλλο-πνεύμονες, νερό-νεφρά, ξύλο-συκώτι, φωτιά-καρδιά). Η ανισορροπία ανάμεσα σε αυτά τα στοιχεία οδηγεί σιγά σιγά στην εκφύλιση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και στις ασθένειες. Μέσα από το τραγούδι της μουσικής νότας της ενεργειακής συχνότητας του κάθε στοιχείου, σε συνδυασμό με ειδική θέση των χεριών για το κάθε στοιχείο και ασκήσεις Ντάο Γιν (κάμψεις, διατάσεις, καθοδήγηση και διεύθυνση) βιώνουμε ολόκληρο το φάσμα από το οποίο αποτελείτε ο εσωτερικός μας κόσμος.

– Σειρά ασκήσεων από το Ερμέι του ενός λεπτού
Οι ασκήσεις Ερμέι του 1 λεπτού είναι ασκήσεις πολύ εύκολες στην εκμάθηση και την πρακτική τους εφαρμογή. Μέσω αυτής της πρακτικής βιώνουμε αλλαγές που μπορούν να μας βοηθήσουν στο να βελτιώσουμε τον εαυτό μας, το σώμα μας, το νου μας, τη συμπεριφορά μας και τη σχέση μας με το περιβάλλον.
•    Ερμέι – Αναπνοή του 1 λεπτού
Η αναπνευστική άσκηση Ερμέι του 1 λεπτού ρυθμίζει τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στο νου και τα συναισθήματα, επιδρά χαλαρωτικά στο άγχος και περιορίζει την μελαγχολία και την κατάθλιψη. Είναι η ιδανική λύση για να ηρεμήσει κάποιος τη στιγμή που νιώθει έντονο εκνευρισμό. Η αναπνοή του Ερμέι επαναφέρει την κυκλοφορία του τσι (ζωτική ενέργεια) στο αίμα και αυξάνει τη ζωτικότητά μας.

ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ YANG SHEN DAO YIN:

Η μέθοδος αυτή βασίζεται στη γνώση του Yang shen [ ασκήσεις για τη διατήρηση της υγείας] που υπάρχει εδώ και 5000 χρόνια.
Dao= ο τρόπος, yin= έλκω προς τα μέσα, yang shen= δίνω τροφή στο σώμα μου, gong= ασκήσεις. Πρόκειται για μια σχολή Τσι Κουνγκ που περιέχει σειρές σωματικών, αναπνευστικών και νοητικών ασκήσεων βασισμένες στην Κινέζικη ιατρική. Παρέχουν τις συνθήκες για ενισχυμένη ροή του αίματος και της ενέργειας, βελτιώνοντας έτσι την ελαστικότητα ολόκληρου του σώματος και την καλή φυσική και νοητική κατάσταση.

Hewei Jianpi gong: Ασκήσεις για την ενδυνάμωση του στομάχου και της σπλήνας
Το Hewei Jianpi gong είναι μια από τις 32 περίπου φόρμες του Τσι Κουνγκ που υπάρχουν στο σύστημα αυτό. Είναι από τις καλύτερες και πιο ενδιαφέρουσες πρακτικές που έχω συναντήσει, για όσους θέλουν, να κάνουν κάτι για να βελτιώσουν την κατάσταση με το στομάχι και την σπλήνα τους.
Στην Ταοιστική παράδοση έχω ακούσει δασκάλους μου να λένε πως η σπλήνα και το στομάχι είναι τo κορυφαίο όργανο για την ύπαρξη ζωής στο σώμα μας. Η σπλήνα θεωρείται η πηγή ζωής για τα άλλα ζωτικά όργανα.
Έχουμε ακούσει πως πολλές ασθένειες ξεκινούν από το στόμα. Νομίζω οι Έλληνες λάτρεις του φαγητού και του ποτού που ξεφεύγουν αρκετές φορές από το μέτρο, όπως και θύματα του στρες, της ανησυχίας και της ασταμάτητης σκέψης θα ωφεληθούν από αυτό. Η αίσθηση λήθαργου, συμπτώματα αδυναμίας όπως και άκαμπτες ιδέες η γνώμες που κυριαρχούν στην συμπεριφορά μας μπορεί να υποδεικνύουν πως το στοιχείο στα όργανα αυτά είναι αδύναμο.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ:
Από τον Πειραιά για την Ύδρα, την περίοδο που θα γίνει το σεμινάριο υπάρχουν ιπτάμενα δελφίνια που εκτελούν καθημερινά δρομολόγια [παρακαλώ ελέγξτε τα δρομολόγια η μιλήστε μαζί μας άμεσα, εφόσον ενδιαφέρεστε]. Καλό είναι όμως αυτό να το ελέγξετε έγκαιρα και να κάνετε άμεση κράτηση δια μέσου εμάς. Η διάρκεια του ταξιδιού με το ιπτάμενο δελφίνι είναι από 1.30 – 2 ώρες, ανάλογα με τι δρομολόγιο θα επιλέξετε.
Για κρατήσεις εισιτηρίων και πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια των πλοίων μπορείτε να τηλεφωνήσετε στον σύλλογο του Εύθυμου Δράκου η στο Μιχάλακης travel στον Πειραιά: τηλ. 210 4171725, 210 4175276. [Ζητήστε τον Γιώργο Μιχαλάκη, εκ μέρους του Παναγιώτη Κονταξάκη, θα σας εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο.]

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Που θα μείνετε:
Σε μια μικρή εξοχική κατοικία στην Ύδρα. Απαραίτητα: υπνόσακος, μαξιλάρι ύπνου, πυτζάμες, παπούτσια περιπάτου, πετσέτες μπάνιου, σεντόνια, τζάκετ για κρύο, παπούτσια εξάσκησης για τα Τσι Κουνγκ, οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα. Μοιράζεστε όλοι ένα μπάνιο.
Κόστος διαμονής:
Μηδέν
Κόστος διατροφής
Μοιράζεστε όλοι το κόστος των υλικών τα οποία θα ψωνίσουμε. Μαγειρεύουμε, πλένουμε πιάτα και καθαρίζουμε ομαδικός.
Κόστος σεμιναρίου
Η Εισφορά για την διεξαγωγή του σεμιναρίου είναι 110 Ευρώ συν το ποσόν που θα μοιραστείτε για να ψωνίσετε τα υλικά που θα έχουν επιλεχτεί για το μαγείρεμα του φαγητού.
Σε περίπτωση που κάποιος θελήσει να μείνει επιπλέον ημέρες, να ενημερώσει τον Παναγιώτη Κονταξάκη στο τηλ. 6944547131, την Μαρκελλα Τσοπουριδου στο τηλ. 6937272629, 210 9318607
Όσοι θέλουν να έχουν αποκλειστικά δικό τους δωμάτιο να ενημερώσουν έγκαιρα για να ενημερώσουμε για ξενοδοχεία στην Ύδρα.
Όσοι μοιραστούν τα δίκλινα ή τα τρίκλινα μοιράζονται την τιμή του δωματίου, δηλ εάν μείνουν 3 άτομα σε ένα τρίκλινο το κόστος δωματίου μοιράζεται δια τρία.
Εάν δεν έχετε δηλώσει με ποιόν θέλετε να μείνετε ενδέχεται να χρειαστεί να μοιραστείτε δωμάτιο με άτομα που συμμετέχουν στο σεμινάριο και που δεν τα γνωρίζετε. Για ό,τι άλλο θελήσετε και για οποιαδήποτε ιδιαιτερότητα ενημερώστε μας και θα προσπαθήσουμε να σας εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η ατμόσφαιρα της ομάδας μας είναι πολύ ζεστή, όπως μας δίδαξε η εμπειρία του παρελθόντος και δημιουργεί μια κεφάτη παρέα, από την οποία βέβαια ο καθένας έχει την δυνατότητα να είναι και ανεξάρτητος εάν το επιθυμεί.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ:
Αναχώρηση για την Ύδρα την Παρασκευή 4 Μαρτίου το απόγευμα, μία ημέρα πριν το σεμινάριο. Το καλύτερο θα είναι να αναχωρήσουμε όλοι μαζί, την ίδια ήμερα και ώρα. [Μπορούμε όμως να παραλάβουμε στο λιμάνι κάποιον που θα έρθει αργότερα την ίδια ημέρα]. Οι εγγραφές θα γίνονται κατά την διάρκεια της ημέρας άφιξής σας. Επιστροφή στο λιμάνι του Πειραιά την Καθαρή Δευτέρα, στις 7 Μαρτίου το απόγευμα [ θα ενημερωθείτε για την ώρα επιστροφής έγκαιρα, συνήθως 3.30μμ η 5 μμ ανάλογα τι δρομολόγια θα υπάρξουν εκείνη την ημέρα]. Επιστρέφουμε όλοι μαζί. Απευθύνεστε στην Μαρκέλλα Τσοπουρίδου που θα βρίσκεται στην οικία, τηλέφωνο 6937272629. Παρακαλείστε να έχετε δηλώσει συμμετοχή για το σεμινάριο το αργότερο μέχρι 1/02/2011.
Τα πρόγραμμα στις 5 και 6 Μαρτίου:
8.45 πμ – 10.00 πμ Πρωινό
10.00 πμ – 12.00 πμ Πρωινές ασκήσεις

12.00 μμ – 3.30 μμ Μεσημεριανό και ξεκούραση
3.30 μμ – 5.30 μμ Άσκηση
Από τις 5.30 μμ έχετε ελεύθερο βραδινό
Το πρόγραμμα στις 7 Μαρτίου [ ημέρα αναχώρησης]
8.45 πμ – 10.00πμ Πρωινό
10πμ – 12.00πμ Πρωινές ασκήσεις
12.00 πμ Προετοιμασία για την επιστροφή – καθαριότητα – ελεύθερο πρόγραμμα
Στην εφαρμογή του προγράμματος ωρών των μαθημάτων ενδέχεται να υπάρξουν ανάλογες προσαρμογές που εξυπηρετούν καλύτερα την ομάδα μας και την μεθοδολογία διδασκαλίας των ασκήσεων καθώς και ελαστικότητα.
Επιστροφή από ‘Ύδρα για το λιμάνι του Πειραιά, το απόγευμα της Δευτέρας, 7 Μαρτίου.
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:
Άλλες προαιρετικές δραστηριότητες είναι:
– Ειδικά ομαδικά εναλλακτικά παιχνίδια, Βραδινή βόλτα στο λιμάνι της Ύδρας για περίπατο, φαγητό, καφέ.

*** Περιορισμένος αριθμός 12 θέσεων ***

Leave a Reply