CHEERFUL DRAGON

Center of Research and Science of Qigong and Tai Chi Chuan

Tai Chi Chuan

Wu Tai Chi Chuan

  Tai Chi

ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΓΟΥ ΣΤΥΛ ΤΑΙ ΤΣΙ ΤΣΟΥΑΝ
Α’ ΕΠΙΠΕΔΟ
Φόρμα των 8 κινήσεων
Φόρμα των 13 κινήσεων
Β’ ΕΠΙΠΕΔΟ
Φόρμα των 26 κινήσεων
Γ’ ΕΠΙΠΕΔΟ
Φόρμα των 45 κινήσεων ( φόρμα για επίδειξη και σε αγώνες)
Φόρμα της σπάθας 13 κινήσεων
Δ’ ΕΠΙΠΕΔΟ
Φόρμα των 83 κινήσεων
Φόρμα σπαθιού των 64 κινήσεων
Ο χορός των χεριών που σπρώχνουν Α, Β, Γ, Δ επίπεδο

Το Κλασικό Γου στυλ αποτελεί το καλύτερο διατηρημένο μυστικό στους κύκλους του Ται τσι τσουάν.
Το Γου στυλ είναι το δεύτερο δημοφιλές στυλ Ται τσι μετά το Γιανγκ στυλ. Άλλωστε το Γου στυλ γεννήθηκε από το Γιανγκ στυλ. Πολλοί διδάσκουν το Γιανγκ στυλ σε αρχάριους γιατί είναι εύκολο και γιατί ο κόσμος το γνωρίζει και το ζητά, αλλά η προτεινομένη φόρμα για εσωτερική ανάπτυξη για πολλούς δασκάλους είναι το Βόρειο Γου στυλ Ται τσι τσουάν. 

  Ένας δάσκαλος μου στην Ταοιστική Γιόγκα, μου ανέφερε πως κάποτε ρώτησε κάποιους δασκάλους με υψηλό επίπεδο στο Ται τσι και που ασκούνταν σε διάφορα στυλ του Ται τσι – όπως το Τσεν, Γιανγκ, Χαο, Γου κ.τ.λ. ποιο στυλ του Ται τσι θα έπρεπε να μάθει ο ίδιος για τον εαυτό του. Όλοι του είπανε ότι προσωπικά το Γου στυλ ήταν το αγαπημένο τους.

   Αυτό που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο στυλ Γου του Ται τσι τσουάν είναι η έμφαση στην εφαρμογή μιας εσωτερικής προσέγγισης στην ανάπτυξη της δύναμης. Δίνεται έμφαση στις σωστές κινήσεις του τσι (ενέργεια) μέσα από τα βαθύτερα εσωτερικά συστήματα του ανθρώπινου σώματος (σπονδυλική στήλη, εσωτερικά όργανα, κοιλότητες των αρθρώσεων) προκειμένου να δημιουργήσει σωστές και αποτελεσματικές σωματικές κινήσεις και ευθυγράμμιση.

   Πρόκειται για ένα τέλειο σύστημα Ται τσι για αυτούς που επιζητούν απόλυτη ακρίβεια σε κάθε κίνηση και που ικανοποιούνται από τις προκλήσεις που μια τέτοια μορφή εξάσκησης δημιουργεί, καθώς και για τα οφέλη που  παράγονται από την άσκηση του Ται τσι τσουάν. Η θεωρεία της Κινέζικης ιατρικής αποτελεί την ρίζα του Ται τσι τσουάν.

   Το Γου στυλ Ται τσι περιέχει μαλακές, ήπιες  και ρευστές κινήσεις για την καλλιέργεια και την παραγωγή ενέργειας στο σώμα προκειμένου να ισορροπήσει ή να τους αποβάλλει την συσσωρευμένη ένταση ή τα μπλοκαρίσματα από τους μύες, τους τένοντες και τα εσωτερικά όργανα του σώματος και να ενισχύσει την λειτουργία στο σύστημα υγείας του σώματος, τη ζωτικότητα και την αντοχή.

 

Φόρμα Γιάνγκ Στυλ Τάι Τσι Τσουάν 24 Κινήσεων

 

Ήπια μορφή φυσικής άσκησης από την Κίνα για ηρεμία, ισορροπία, αρμονία, χαλάρωση.
Σε μαθαίνει πώς να είσαι μαλακός, χαλαρός και να κινείσαι με ροή και ήσυχο νου. Εξαιτίας των αργών του και ήρεμων κινήσεων σου επιτρέπει σταδιακά να αποκτήσεις την ικανότητα να νοιώθεις εσωτερικά μέσα σου καλά, κάτι που αναπτύσσει σε βάθος μια ιδιαίτερη μορφή επικοινωνίας και εγρήγορσης ανάμεσα στο σώμα και το νου. Οι φόρμες του Ται τσι είναι σειρές κινήσεων τις οποίες ο μαθητής μαθαίνει σε κάποιο χρονικό διάστημα και τις εκλεπτύνει με την τακτική άσκηση του. Στις κινήσεις αυτές ενσωματώνονται διάφορες αρχές που αποτελούν
την θεωρητική βάση στις οποίες οι κινήσεις οδηγούν στην ανάπτυξη της εσωτερικής δύναμης που οι Κινέζοι αποκαλούν [Τσι]
Ξεκίνησε σαν πολεμική τέχνη [ στο σύλλογο μας ασκούμε το Ται τσι για τα αποτελέσματα του στην σωματική και νοητική υγεία] αλλά είναι ιδιαίτερα διαδομένη για τα αποτελέσματα της σαν τρόπος ζωής και σαν  ασφαλής τρόπος άσκησης για την  σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία του ανθρώπου. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, ηρεμεί το νευρικό σύστημα, απελευθερώνει την αναπνοή, ανοίγει τις κλειδώσεις, βοηθάει στην αϋπνία, βελτιώνει την υπομονή και την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, δημιουργεί μία ενότητα ηρεμίας και κίνησης. Είναι μια άσκηση που μπορεί να την ασκεί ο κάθε άνθρωπος από 18 χρονών  έως και τα βαθιά του γεράματα.

 

Φόρμα του Τάι Τσι Τσουάν Με Βεντάλια

Ο χορός της Βεντάλιας του Ται τσι

Ο χορός της Βεντάλιας του Ται τσι είναι μια εσωτερική τέχνη, συνδυάζει τις καλαίσθητες κινήσεις του Ται τσι τσουάν με την τεχνική της βεντάλιας. Η Βεντάλια είναι το σύμβολο της Αυτοκρατορικής δύναμης. Η φόρμα αυτή του Ταιτσι με βεντάλια σου επιτρέπει να εσωτερικεύσεις την δύναμη αυτή.

Η απαλή  χαριτωμένη και πολύ εύκολη στην εκμάθηση της φόρμα αποτελείται από 13 κινήσεις που βασίζονται στο Γιάνγκ στυλ του Ταϊ τσι τσουάν.

       Αυτή η εύκολη και γεμάτη χάρη σειρά κινήσεων ωφελεί τους ασκούμενους στο δυνάμωμα του ανοσοποιητικού συστήματος, την ρύθμιση του κυκλοφορικού και αναπνευστικού συστήματος και την εξισορρόπηση του νευρικού. Βελτιώνει  την φυσική δύναμη, ηρεμεί τον νου, απελευθερώνει τα νεύρα από το στρες και δημιουργεί μια αναζωογονητική ενέργεια μέσα από την ροή του χορού της Βεντάλιας. Είναι μια τέχνη που θα ευχαριστιέστε σε όλη σας την ζωή.

        Διδάσκει τους ασκούμενους στην προέκταση του ψυχικού τους ρευστού έξω από τα όρια του σώματος τους και προς τις άκρες της βεντάλιας τους, δημιουργική ιδιότητα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε  για καθημερινή χρήση σε οποιαδήποτε υλικό έρχεται σε επαφή με τα χέρια μας και να την εφαρμόσουμε στις καθημερινές δραστηριότητες μας  για να βελτιώσουμε ολόκληρη την ζωή μας. 

Είτε έχετε επαφή με το Ται τσι είτε δεν έχετε, θα εκπλαγείτε με την ευκολία εκμάθησης της φόρμας αυτής. Η τέχνη αυτή θα μείνει για πάντα στην ζωή σας.

Πισω στα Μαθήματα

Διεύθυνση: Δημοσθένους 99 Καλλιθέα Αθήνα ΤΚ 17672
Τηλέφωνα: 2109318607-6944547131-6937272629
E-mail: info@taocenter.gr