CHEERFUL DRAGON

Center of Research and Science of Qigong and Tai Chi Chuan

Βιογραφικά διδασκόντων βοηθών και απόφοιτων του Συλλόγου

Διδάσκοντες:

Παναγιώτης Κονταξάκης

Μαρκέλλα Τσοπουρίδου

Βοηθοί:

Μεταξά Μαρία

 

Li Binc Ci
Yang Jwing Ming
Peter

Παναγιώτης Κονταξάκης:

Ο Παναγιώτης Κονταξάκης είναι ο μοναδικός, αυτή την στιγμή, λευκός που του δόθηκε η τιμή να είναι ο κάτοχος της 5ης γενεαλογίας στο Γου στυλ ται τσι τσουάν παγκοσμίως και να είναι ο εσωτερικός μαθητής του διάσημου στην Κίνα Γκραντ Μάστερ στο Γου στυλ Ται τσι τσουαν Λι Μπινγκ Σι - 9ο Duan στην ιεραρχία της Κινέζικης ομοσπονδίας του Γου Σου και ανακηρυγμένος σαν ένας από τους 100 καλύτερους δασκάλους στην Κίνα.

Υπήρξε τέταρτος παγκόσμιος πρωταθλητής στο Τσι Κουνγκ το 2008 στην Κορέα, πήρε 2 χρυσά μετάλλια στο Τσι Κουνγκ στην Σαγκάη το 2009 σε διεθνής αγώνες, όπου συμμετείχαν εθνικές ομάδες από 40 χώρες μεταξύ των οποίων Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα, Αμερική, Καναδάς, Βέλγιο, Ισπανία, Αυστραλία. Υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος στο στίβο επί σειράς ετών, ενώ κατέρριψε το ρεκόρ Ελλάδος το 1988, εφαρμόζοντας από το 1983 συστηματικά στις προπονήσεις του την Κινέζικη γιόγκα, το Ται τσι τσουάν, τον διαλογισμό, το Τσι Κουνγκ και την αθλητική ψυχολογία.
Ξεκίνησε την μελέτη του και την πρακτική του στο Ται τσι τσουάν, το Τσι κουνγκ το Νει Κόνγκ και τον Διαλογισμό από το 1983 στην Ελβετία, Ταϊλάνδη, Κίνα, Μογγολία, Ιαπωνία, Τουρκία, ΗΠΑ [Μινεάπολις, Ουάσιγκτον, Ατλάντα, Νέα Υόρκη, Βοστόνη, Λος Άντζελες]. Αρχίζει να διδάσκει στην Ελλάδα ατομικά και σε ομάδες από το 1988.

Το 1992 ανοίγει το δικό του κέντρο στην Ελλάδα το οποίο λειτουργεί έως σήμερα. Το 1993 του δίνεται ο διεθνής τίτλος < Ανώτερος εκπαιδευτής> στο Ται τσι τσουάν, Τσι κουνγκ και διαλογισμό έχοντας μελετήσει εκτεταμένα μεγάλη γκάμα πρακτικών στο πλευρό του Grandmaster Mantak Chia και τον χρίζει SENIOR INSTRUCTOR [μετά από 15 χρόνια] στο σύστημα του UNIVERSAL TAO. Ειδικεύεται στην Κινέζικη γιόγκα [ταο γιν], στην κοσμική θεραπεία, στο σύστημα μασάζ [τσι νει τσανγκ], στο σύστημα του Ται τσι τσουάν [ Ται τσι τσι κουνγκ 1,2- Γου στυλ Ται τσι τσι κουνγκ], στην θεραπευτική παλάμη του Βούδα, στο Σιδερένιο πουκάμισο [1,2,3] , στην Μικροκοσμική τροχιά, τους έξι θεραπευτικούς ήχους, το εσωτερικό χαμόγελο, τους διαλογισμούς της σύντηξης των πέντε στοιχείων [1,2,3], το Καν και Λι, τον θεραπευτικό έρωτα. Σήμερα διδάσκει ένα ολοκληρωμένο σύστημα εσωτερικής γιόγκα Ταό, ένα ολοκληρωμένο σύστημα Ται τσι τσουάν, πολλές πρακτικές Τσι Κούνγκ και διαλογισμού, κινέζικη γιόγκα και ταοιστική πρακτική των ονείρων. Άνοιξε τον δρόμο του UNIVERSAL TAO στην Ελλάδα όπου δίδαξε σε εκατοντάδες μαθητές το σύστημα αυτό. Δεκάδες είναι αυτοί που πήραν με συνυπογραφή του με τον δάσκαλό του Grand master Mantak Chia το πτυχίο Associated instructor από τις σπουδές τους στο κέντρο του GREEK HEALING TAO στην Ελλάδα που ίδρυσε ο Παναγιώτης Κονταξάκης. [ Σήμερα 26 χρόνια μετά, συνεχίζει την έρευνά του, εμβάθυνση και πρακτική εφαρμογή των πρακτικών του συστήματος – πρακτικές που χρειάζονται ιδιαίτερη συγκρότηση, ωριμότητα, απλότητα, πολλά χρόνια εμπειρίας και άσκησης, ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα].
Είναι ο μοναδικός με το δικαίωμα να δίνει πτυχία Universal Tao Associate instructor στην Ελλάδα από το 1994. Ο ίδιος δημιουργεί αργότερα 4ετεις ομάδες εντατικής εξάσκησης και εκμάθησης στην τέχνη και επιστήμη του Ται τσι τσουαν και του Τσι Κουνγκ με επιτυχία. Ο μοναδικός στην Ελλάδα που ξεκίνησε και συνεχίζει, με διεθνής συνεργασίες, αυτά τα υψηλών απαιτήσεων και ποιότητας προγράμματα συμβάλλοντας έτσι ενεργά στην διάδοση των λεπτών αυτών τεχνών στην Ελλάδα.
Ταυτόχρονα η δράση του Παναγιώτη Κονταξάκη μέσα από την αδιάκοπη έρευνα επαφή και εκπαίδευση του με πολλούς μεγάλους δασκάλους επεκτάθηκε στην διδασκαλία του Γιανγκ στυλ και Γου στυλ Ται τσι τσουάν [ο οποίος ηγείται του Γου στυλ στην Ελλάδα], δεκάδων άλλων Τσι κουνγκ και Ντάο γιν ασκήσεων. Εδραίωσε συστηματικά και σε βάθος την έρευνα του στους διαλογισμούς της Μικροκοσμικής τροχιάς, το Νέι Κονγκ και την Ταοιστική ονειρική γιόγκα.
Είναι μαθητής του Grand Master SHOU YU LIANG εδώ και 11 χρόνια έχοντας δίπλωμα διδασκαλίας στο ιατρικό Τσι Κουνγκ από τον ίδιο.
Είναι μαθητής του Δρ Yang Jing Ming 10 χρόνια και έχει πάρει από τον ίδιο το δίπλωμα βοηθού δάσκαλου στο σύστημα του Τσι Κουνγκ του YMAA και έχει εξουσιοδοτηθεί να διδάσκει όλο το σύστημα τσι κουνγκ του. Άλλοι δάσκαλοί του είναι οι : Grand Master Sai Yu Lo έμαθε την ιατρική θεραπεία του Τσι Κουνγκ, Grand Master Yeng Jong Mi έμαθε Ται τσι τσουάν wu style με όλες τις φόρμες , τα όπλα και φόρμες για δυο άτομα και ενεργειακό μασάζ και αναγνωρίστηκε σαν διεθνής δάσκαλος του Τσι Κουνγκ και του Ται Τσι.
Είναι 12 χρόνια μαθητής του Master Wang ting Jun από τον οποίο έμαθε το Τσι Κουνγκ της σπονδυλικής στήλης σε βάθος, ονομαστό σαν το πνεύμα εγκαθίσταται στο σώμα, Ταοιστικό και Βουδιστικό διαλογισμό και Γου στυλ Ται τσι τσουάν.
Είναι 17 χρόνια μαθητής του Juan Li όπου μελετά την ταοιστική ονειρική γιόγκα, το Ι Τσινγκ, τα πνευματικά ταξίδια, το ενεργειακό φενγκ σουι. Από τον Grand Master Fu Wei Zhong μαθαίνει τον τρόπο να ζει κανείς χωρίς τροφή για μεγάλα διαστήματα τρεφόμενος μόνο με ενέργεια όπως και το αυτόματο Τσι Κουνγκ -τεχνική που δημιουργεί αυτόματες θεραπευτικές κινήσεις στο σώμα. Ο Γιαν Μιν τον διδάσκει πους χαντς, όπλα του Ται τσι ,την Φόρμα ται τσι των δυο ατόμων και τις ειδικές ασκήσεις του μεταξοσκώληκα. Από τον Grand Master Tai san pei μαθαίνει το Τσι Κουνγκ των πέντε ζώων και την αλχημιστική και ιατρική θεραπευτική τους εφαρμογή. Στον Ερημίτη Τα Τζεν μαθαίνει αρχαίους αρχετυπικούς συμβολισμούς και διαλογισμούς και παίρνει μύηση. Από τον Γκόι Σενσέι και την Μασάμι Σαιόντζι μυείται στην Ιαπωνία σε πρακτικές ενεργειακού καθαρισμού και προσευχές για την ειρήνη. Στον Γκραντ μάστερ θεραπευτή Τσουν λαι γι μαθαίνει θεραπείες τσι κουνγκ από απόσταση, στον Μάστερ Σου μαθαίνει ολόκληρο το σύστημα του περπατητού Τσι Κουνγκ ειδικά για ανίατες ασθένειες. Έχει μαθητεύσει ταυτόχρονα σε πολλούς άλλους δασκάλους κατέχοντας ανάλογες γνώσεις επί του ιδίου αντικειμένου. Στην σχολή διδάσκονται πολλές από τις παραπάνω πρακτικές. Είναι δάσκαλος και ερευνητής του Τσι Κουνγκ, του Ται τσι τσουάν και της εσωτερικής γιόγκα και παράδοσης του Τάο σε Ελλάδα και εξωτερικό για 26 χρόνια.

Έχει δημιουργήσει το κέντρο επιστήμης και έρευνας του Ται Τσι Τσουάν και του Τσι Κουνγκ Α.Σ «ΕΥΘΥΜΟΣ ΔΡΑΚΟΣ», που αποτελεί έναν πόλο έλξης πολλών γνωστών masters απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι καλούνται κάθε χρόνο να μας διδάξουν τις πολύτιμες πρακτικές και γνώσεις τους, μέσω των εκδηλώσεων και των δραστηριοτήτων που διοργανώνει το κέντρο. Είναι πρόεδρος του συλλόγου ΕΥΘΥΜΟΣ ΔΡAΚΟΣ στον οποίον υπάγονται το GREEK HEALING TAO CENTER [ HELLENIC UNIVERSAL TAO CENTER], το HELLENIC HEALTH QIGONG ASSOCIATION, το HELLENIC QIGONG YMAA, το HELLENIC WU STYLE TAI CHI ASSOCIATION.

Li Binc Ci

Μαρκέλλα Τσοπουρίδου:
Η Μαρκέλλα Τσοπουρίδου ξεκίνησε την εκπαίδευσή της στο Ται τσι τσουάν και το Τσι Κουνγκ πριν από 9 χρόνια με τον Παναγιώτη Κονταξάκη. Η εξέλιξη της λόγω της συστηματικής δουλειάς της στις τέχνες αυτές την έφεραν στο σημείο να έχει γίνει μόνιμη βοηθός δασκάλου στην σχολή [GREEK HEALING TAO CENTER] Δάσκαλοι της είναι επίσης ο Γκραντ Μάστερ Λιν Μπι Σι, ο Μάστερ Γουάγνκ Τίνγκ Τζούν, ο Μάστερ Χουάν Λι, ο Μάστερ Γιάνγκ Τζίνγκ Μίνγκ, η Λιν Τάηλ, ο Ντέιβιντ Σεν και ο Μάστερ Λι Τζουν Ρουϊ . Έχει πάρει δίπλωμα διδασκαλίας από την Τίνα Ζάνγκ στην Φόρμα του Ται τσι με βεντάλια το 2006.Είναι κάτοχος της 5ης γενεαλογίας του Γου στυλ, εσωτερική μαθήτρια του Grandmaster Λι Μπινγ Σι και 3η παγκόσμια πρωταθλήτρια στους Παγκόσμιους αγώνες Τσι Κουνγκ το 2008 στην Κορέα, χρυσό και αργυρό μετάλλιο το 2009 σε διεθνής αγώνες Τσι Κουνγκ στην Σαγκάη. Είναι η υπεύθυνη και η βασική εκπαιδεύτρια στον χώρο του Α.Σ. Εύθυμος Δράκος.

Maria

Μεταξά Μαρία:

Η Μαρία Μεταξά ξεκίνησε την εκπαίδευσή της στην τέχνη του Tάι Τσι Τσουάν και του Τσι Κούνγκ το 2003 δίπλα στον Παναγιώτη Κονταξάκη. Ολοκλήρωσε  επιτυχώς δύο τετραετή προγράμματα εκπαιδευτών στην Σχολή του Παναγιώτη Κονταξάκη «Α.Σ Εύθυμος Δράκος» πάνω στο σύστημα του Βόρειου Wu Style Tάι Τσι Τσουάν.  To 2006 απέκτησε δίπλωμα διδασκαλίας από την Τίνα Ζανγκ στην Yang Φόρμα του Τάι Τσι με Βεντάλια.  Κατέχει  πιστοποίηση  Associate Instructor από το Universal Healing Tao που της επιτρέπει να μεταδίδει πρακτικές όπως τους έξι θεραπευτικούς ήχους και το εσωτερικό χαμόγελο, από το σύστημα του Grand Master Mantak Chia. To 2011 η Κινέζικη Ομοσπονδία Chi Kung   της Υγείας, ύστερα από εξετάσεις, της απονέμει το 2ο Duan σε Φόρμες του Τσι Κούνγκ. Μέσω του Παναγιώτη Κονταξάκη είχε την ευκαιρία να γνωρίσει σημαντικούς δασκάλους όπως τον Master Γουανγκ Τινγκ Τζούν και  τον Master Χουάν Λι από τους οποίους διδάχθηκε  το Τσι Κούνγκ της Σπονδυλικής Στήλης και Ταοϊστικές Ενεργειακές Πρακτικές.  

Από το 2009 η Μαρία Μεταξά διδάσκει Τάι Τσι Τσουάν και Τσι Κούνγκ  στον «Α.Σ Εύθυμο Δράκο» ως συνεργάτης του Παναγιώτη Κονταξάκη στο τμήμα των αρχαρίων, συνεχίζοντας παράλληλα την εκπαίδευσή της. Παραδίδει επιπλέον ιδιαίτερα μαθήματα.

ΑπόφοιτοιΑποφοιτήσαντες εκπαιδευτές Greek Healing Tao 2005-2008

Αθανασοπούλου Φανή

Μάρα κατερίνα

Μεταξά Μαρία

Μούτλια Βιργινία

Πανουργιά Μιρέλλα

Πιαδίτης Γιώργος

Τσαπακίδης Γιώργος

Τσοπουρίδου Μαρκέλλα

Διεύθυνση: Δημοσθένους 99 Καλλιθέα Αθήνα ΤΚ 17672
Τηλέφωνα: 2109318607-6944547131-6937272629
E-mail: info@taocenter.gr