CHEERFUL DRAGON

Center of Research and Science of Qigong and Tai Chi Chuan

Σεμινάρια

Τα σεμινάρια εκτός από αυτά των εναλλακτικών διακοπών θα γίνουν στο GREEK HEALING TAO CENTER, Νέα διεύθυνση: Δημοσθένους 99 [ 2ος όροφος] Καλλιθέα Αθήνα.
Όλα τα σεμινάρια που δεν διδάσκουν ξένοι Δάσκαλοι τα διδάσκει ο Παναγιώτης Κονταξάκης


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ Μάρτιος – Σεπτέμβριος 2012

 

Επιμορφωτικές συναντήσεις με εντατική εξάσκηση
στο Τσι κουνγκ – Ται τσι τσουάν – Κινέζικη Γιόγκα – Διαλογισμό  για το έτος 2011
Με τον Παναγιώτη Κονταξάκη, Δάσκαλο του Τσι Κουνγκ, του Ται τσι τσουάν και της εσωτερικής άσκησης για την καλλιέργεια της υγείας.  Εμπειρία σε Ελλάδα και εξωτερικό 27 χρόνια.

 [Εξάσκηση και επιμόρφωση στις εσωτερικές ενεργειακές τέχνες του Τσι Κουνγκ]
Δημιουργούμε μια σειρά έξτρα συναντήσεων.  Στόχο έχει να συμβάλει στη δημιουργία μιας ομάδας ενδιαφερομένων που θα του παρέχεται η μέγιστη δυνατότητα για σύντομες, συχνές αλλά και  εντατικές ώρες άσκησης. Η ύλη θα εστιαστεί στην αναζωογονητική και μεταμορφωτική ενέργεια του συστήματος Ερμέι, του Τσι Κουνγκ της υγείας, του Dao yin Yang shen, του Universal Tao και του Γου στυλ Ται τσι τσουάν. Έτσι εκτός των καθημερινών μαθημάτων από τον σύλλογό μας γεννιέται η δυνατότητα σε όσους ενδιαφερόμενους θέλουν, να ξεκινήσουν για φέτος η να συμπληρώσουν την εκπαίδευσή τους. Το πρόγραμμα αυτό δίνει την δυνατότητα εφόσον το επιζητούν, να εντάξουν τους εαυτούς τους σε ένα πρόγραμμα άσκησης των παραπάνω παραδόσεων του Τσι Κουνγκ μέσα και από την μορφή αυτή των συναντήσεων. Απευθύνεται επίσης σε αρχάριους που δεν γνωρίζουν τι είναι το Τσι Κουνγκ και το τσι καθώς και σε όσους λόγω απόστασης ή έλλειψης χρόνου δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν με τις άλλες μορφές επιμόρφωσης και εξάσκησης στο Ται τσι τσουάν και το Τσι Κουνγκ από τον σύλλογό μας. Ανακοινώνουμε επίσης, τις συναντήσεις, στις οποίες καλεσμένοι μας, εκ μέρους του συλλόγου μας είναι, σεβαστοί μας δάσκαλοι από το εξωτερικό. Θα διδάξουν θέματα και πρακτικές που επικεντρώνονται στους σκοπούς του συλλόγου μας.

ΤΣΙ ΚΟΥΝΓΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ

Συνάντηση 12-13 Μαΐου 2012
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 μμ-7:30 μμ ΚΥΡΙΑΚΗ 10.30 πμ – 1.30 μμ

 

Η απάντηση από την Κίνα για μία καλύτερη όραση 

Τα μάτια μας είναι ένα αρκετά σημαντικό όργανο του σώματός μας αλλά αρκετά εύθραυστο.
Οι βοηθητικές  ασκήσεις για την όραση είναι ένα είδος θεραπευτικού Τσι κουνγκ, ένας εύκολος και επιστημονικός τρόπος πρόληψης και εναλλακτικής θεραπείας για διάφορες ασθένειες των ματιών όπως η μυωπία και η αμβλυωπία [θάμβος όρασης].

Οι ασκήσεις αυτές δεν έχουν θεραπευτικές ιδιότητες μόνο στην χαμηλή, μεσαία και υψηλή μυωπία αλλά μπορούν να συμβάλλουν στην βελτίωση και ανακούφιση της πρεσβυωπίας, της οπτικής ατροφίας και του καταρράκτη στα πρώτα του στάδια. Ταυτόχρονα προλαμβάνουν την μυωπία και βελτιώνουν την όραση.

 

!!!  Την συμμετοχή σας χρειάζεται απαραίτητα να την έχετε δηλώσει μέχρι τρεις ημέρες πριν την συνάντηση, είτε τηλεφωνικώς, είτε μέσω email, είτε απευθείας στον ΑΣ Εύθυμο Δράκο.
!!! Προσοχή χωρίς δήλωση συμμετοχής δεν μπορείτε να λάβετε μέρος στην συνάντηση.

Δεν επιτρέπεται η οποιαδήποτε μορφή ηχογράφησης και λήψης εικόνας.
Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Τριήμερο ενεργειακών διαδρομών στην Ύδρα
Από το μοναστήρι του Άσπρου σύννεφου : Το Τσι Κουνγκ του φεγγαριού

Συνάντηση 2 - 4 Ιουνίου 2012


Το Τσι Κούνγκ «του φεγγαριού» είναι μια αρχαία μυστική συνταγή ασκήσεων μακροζωίας από το μοναστήρι του Άσπρου σύννεφου στην Κίνα. Συνδυάζει ειδικές απλές τεχνικές κίνησης, αναπνοής και διαλογισμού.
Το Τσι Κούνγκ αυτό προάγει την αυτοθεραπεία και την συντήρηση της καλής υγείας, ελέγχει το στρες και βελτιώνει την συγκέντρωση, διεγείρει την δημιουργικότητα και την  διαίσθηση, ανοίγει το παράθυρο σε νέες διαστάσεις αντίληψης, καλλιεργεί την ικανότητα της πρόβλεψης, και απωθεί τα άσχημα γεγονότα από την ζωή μας, ρυθμίζει τις σχέσεις μας. Το Τσι Κούνγκ αυτό προκύπτει να βαδίζει σε μια παρόμοια τακτική δράσης που χρησιμοποιούν αετοί που καταλήγουν να αναγεννηθούν κερδίζοντας 2-3 δεκαετίες ζωής, φτάνοντας να ζουν έως και 70 χρόνια σε αντίθεση με τους αετούς που αφημένοι  στο πεπρωμένο της κανονικής διάρκειας ζωής τους πεθαίνουν στα 40 τους. Υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα, που με δέος, οι μοναχοί του συγκεκριμένου μοναστηριού για πολλά χρόνια παρακολουθούσαν να κάνουν κάποιοι αετοί και που για ανεξήγητους λόγους κατάφερναν να κινητοποιούνται σε μια τέτοιου είδους διαδικασία αναγέννησης. Κάτι που με ενδιαφέρον αντίστοιχα βλέπουμε να ενσωματώνουν οι ασκήσεις του Τσι Κουνγκ « τα πέντε κέντρα κοιτάζουν τον ουρανό».
Οι κινήσεις αναγέννησης του αετού, η επιθυμία του για αναγέννηση που εκφράζετε μέσα από τα πέντε κέντρα του που δομούν την ολότητα του, η συμβολική συνδιαλλαγή του με τις δυνάμεις του ουρανού για την πραγμάτωση της μυστηριώδης εκδήλωσης της επιθυμίας του για αναγέννηση, τα νύχια του αετού και ο μυθικός δράκος, οι καλές ευχές και πως δημιουργούνται αντιστοιχίες ρύθμισης στις σχέσεις των ανθρώπων και το σώμα μας, δίνουν το έδαφος για καλή σκέψη και απλή άσκηση.

 Δηλώστε τη συμμετοχή σας έγκαιρα

 

ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΟ ΤΣΙ ΚΟΥΝΓΚ
Συνάντηση 16-17 Ιουνίου 2012
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 μμ-8 μμ ΚΥΡΙΑΚΗ 10.30 πμ – 1.30 μμ & 3.00 μμ – 6.30 μμ

Το Τσι Κουνγκ του βαδίσματος Ισχυρό Τσι κουνγκ για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, την ισχυρή 3πλή οξυγόνωση του οργανισμού, την ισχυρή προστασία από τα αποτελέσματα του στρες, του άγχους και της καθημερινής φθοράς που οδηγούν σε εξάντληση, απελπισία, νοσηρό ιδεασμό και ανίατες ασθένειες

   Το περιπατητικό Τσι Κουνγκ μοιάζει με το βάδισμα, μόνο που επιπρόσθετες τεχνικές και στοιχεία προερχόμενα από την θεωρεία της Κινέζικης ιατρικής, την σχολή για την καλλιέργεια της υγείας και της προστασία της, του δίδουν ένα ιδιαίτερο χρώμα και ύφος. Στην Κίνα σήμερα πολλές χιλιάδες καρκινοπαθών κάνουν χρήση αυτού του τρόπου βάδισης και αναπνοής συμπληρωματικά, με τα άλλα μέσα θεραπείας τους. Στην Αμερική πολλά γκρουπ από πάσχοντες του καρκίνου μιλούν ενθαρρυντικά για το Τσι κουνγκ του βαδίσματος στην θεραπευτική τους πορεία σαν βοήθημα. Το βάδισμα όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι ιδιαίτερα στην σημερινή εποχή, σαν αγχολυτικό και σαν ήπια μορφή άσκησης για την ομαλή λειτουργία του αναπνευστικού και κυκλοφορικού συστήματος μας. Η συγκεκριμένη άσκηση < Το Τσι Κουνγκ του βαδίσματος > συνδυάζει την ρυθμική βάδιση με ειδικές αναπνευστικές ασκήσεις ικανές να οξυγονώσουν τον οργανισμό μας σε τριπλάσια ποσότητα. Το στρες, ο αρνητικός ιδεασμός μας και τα έντονα, παρατεταμένα συναισθήματα συμβάλουν σε ένα ακατάλληλο τρόπο  στάσης του σώματός μας, επηρεάζουν τον σωστό τρόπο αναπνοής μας οδηγώντας μας σε μια παρατεταμένη χαμηλή οξυγόνωση του οργανισμού μας. Το οξυγόνο υποστηρίζει η θεωρεία της συγκεκριμένης παράδοσης του Τσι Κουνγκ είναι ο εχθρός των καρκινικών κυττάρων.
Η ήπια αυτή μορφή άσκησης πρώτα επηρεάζει το συναίσθημα σας και έπειτα αυτό συμβάλλει στην εσωτερική διαμόρφωση του εσωτερικού σας συστήματος. Η ήπια φυσική άσκηση σας ξανανιώνει. 

 

!!!  Την συμμετοχή σας χρειάζεται απαραίτητα να την έχετε δηλώσει μέχρι τρεις ημέρες πριν την συνάντηση, είτε τηλεφωνικώς, είτε μέσω email, είτε απευθείας στον ΑΣ Εύθυμο Δράκο.
!!! Προσοχή χωρίς δήλωση συμμετοχής δεν μπορείτε να λάβετε μέρος στην συνάντηση.

Δεν επιτρέπεται η οποιαδήποτε μορφή ηχογράφησης και λήψης εικόνας.
Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Επταήμερο σεμινάριο ενεργειακών διαδρομών στην Αμοργό

2 - 8 Σεπτεμβρίου 2012


  •  Τσεν Τουάν 24 εποχιακές ασκήσεις από το σύστημα του Έρμέι          [ άνοιξη – καλοκαίρι – φθινόπωρο- χειμώνας] – η μέθοδος, από την αρχαιότητα, του ανθρώπου για τον συντονισμό του με τους ρυθμούς της φύσης, ολόκληρο το χρόνο, κάθε χρόνο, σε όλους τους κύκλους της ζωή του.
  • Liu Zi Jue [ Οι έξι αναπνοές των ζωτικών οργάνων –  εξισορροπώντας την ενέργεια  και τις λειτουργίες των ζωτικών οργάνων « ήπαρ, καρδιά, σπλήνας – στομάχι, πνεύμονες, νεφρά» Τα μυστικά υγείας των ήχων και της αναπνοής
  •  Ασκήσεις του 1 λεπτού από το σύστημα του Έρμέι  [ Αλχημιστικό - ιατρικό σύστημα 800 ετών για όσους έχουν λίγα λεπτά στην διάθεσή τους για  την φροντίδα και πρόληψη της υγείας τους] – Η αναπνοή του ενός λεπτού – Η διατάσεις του ενός λεπτού – η άσκηση των πέντε στοιχείων [ ξύλο, φωτιά, γη, μέταλλο, νερό] του ενός λεπτού – Τα χτυπηματάκια ρυθμιστές του ενός λεπτού.

 ΟΣΟ Η ΨΥΧΗ ΣΤΕΚΕΤΕ ΟΡΘΙΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΜΕΝΗ, ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΓΓΙΞΟΥΝ. (Νίκος Καζαντζάκης)

 

Διεύθυνση: Δημοσθένους 99 Καλλιθέα Αθήνα ΤΚ 17672
Τηλέφωνα: 2109318607-6944547131-6937272629
E-mail: info@taocenter.gr